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요리핵심 및 평가

고독한 미식가를 보면서 먹고 싶다고 생각했는데 알려주시니 감사합니다.한번 먹고 또 만들어 먹었어요

고독한 미식가를 보면서 먹고 싶다고 생각했는데 알려주시니 감사합니다.한번 먹고 또 만들어 먹었어요#기타

 

 

 

 

 

재료소개
기본재료# 돼지고기뒷다리살=220g,식용유=3큰술(21g),쪽파=1줄(10g),양배추채=약간,마요네즈=약간,후추가루=약간
양념재료# 진간장=1/10컵(20g),맛술=1/10컵(18g),황설탕=1/10컵(14g),정수물=1/10컵(18g),간생강=1/4큰술(5g)  

 

 

요리순서

돼지고기 뒷다리살 220g은 두께 0.2cm 정도로 얇게 썰어 준비한다. * 고기가 두꺼울 경우 1/2크기로 잘라 준비한다.

 

쪽파 1줄(10g)은 두께 0.5cm로 송송 썬다.

 

양배추 약간은 가늘게 채 썰어 찬물에 담궈 준비한다.

 

황설탕 1/10컵(14g), 맛술 1/10컵(18g), 진간장 1/10컵(20g), 물 1/10컵(18g), 간생강 1/4큰술(5g)을 섞어 소스를 만든다.

 

프라이팬에 식용유 3큰술(21g)을 두르고 강 불에 예열한다.

 

돼지고기를 1장씩 펼쳐 프라이팬에 올린 후 전체적으로 노릇하게 굽는다.

 

준비한 소스를 붓고 고기에 배인 후 약간 남아 있을 때 까지 조린다.

 

그릇에 양배추 채를 한 쪽에 올린다.

 

양배추 옆에 돼지고기생강구이와 남은 소스를 올린 후 송송 썬 쪽파를 올린다.

 

양배추 위에 마요네즈, 후춧가루 약간을 뿌려 완성한다.

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출처 : 백종원의 요리비책

 

 

영어버전

 

Pork back leg meat=220g,cooking oil=3 tablespoons(21g),chives=1 row(10g),cabbage=a little,mayonnaise=a little,pepper powder=a little#Soy sauce=1/10 cup(20g),cooking wine=1/10 cup(18g),yellow sugar=1/10 cup(14g),purified water=1/10 cup(18g),liver ginger=1/4 tablespoon(5g)

 

Prepare 220g of pork back leg meat by slicing it thinly about 0.2cm thick. * If the meat is thick, cut it into 1/2 sizes and prepare.

 

Cut 1 row of chives (10g) into 0.5cm thick pieces.

 

Slice a little cabbage thinly and soak it in cold water.

 

Mix 1/10 cups of brown sugar (14g), 1/10 cups of cooking wine (18g), 1/10 cups of dark soy sauce (20g), 1/10 cups of water (18g), and 1/4 tablespoon of liver ginger (5g) to make the sauce.

 

Pour 3 tablespoons (21g) of cooking oil into a frying pan and preheat over high heat.

 

Spread the pork one at a time, place it on a frying pan, and cook it until it is golden brown.

 

Pour the prepared sauce and let it soak in the meat and let it boil until it remains.

 

Place the cabbage on one side of the bowl.

 

Put grilled pork ginger and remaining sauce next to the cabbage and put sliced chives on top.

 

Sprinkle mayonnaise and pepper on top of cabbage to complete.

 

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