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요리핵심 및 평가

수도 없이 많은 쫄면 레시피로 실패만 하다가 이 레시피로 성공했습니다.

수도 없이 많은 쫄면 레시피로 실패만 하다가 이 레시피로 성공했습니다.#면요리

 

 

 

재료소개
기본재료# 물(삶을물)=6컵,쫄면사리=1개(204g),통깨=약간(1g),삶은콩나물=약간(80g),불린미역=약간(30g),양배추채=약간(80g),상추채=약간(10g),당근채=약간(20g),삶은달걀=1/2개
양념재료# 고추장=2와2/3큰술(35g),황설탕=2큰술(24g),양조식초=3과1/2큰술(28g),간마늘=1/2큰술(10g),진간장=1/2큰술(5g),참기름=1/2큰술(4g),고운고춧가루=1/2큰술(3g)  

 

 

 

요리순서

[양념장 만들기] 볼에 고추장2와2/3큰술(35g), 황설탕2큰술(24g), 고운 고춧가루1/2큰술(3g), 진간장1/2큰술(5g)을 넣고,

 

간 마늘1/2큰술(10g), 양조식초3과1/2큰술(28g),참기름1/2큰술(4g)을 섞어 양념장을 만든다. *양조 식초 대신 사과식초를 사용해도 좋다. *추가로 사과쥬스나 사과를 갈아서 1/3컵 정도 넣어 사용하면 좀 더 부드러운 양념장을 만들 수 있다. *식초와 설탕 양은 기호에 맞게 양을 늘려도 좋다.

 

 

[쫄면 만들기] 콩나물 약간(80g)은 끓는 물에 약 4분 정도 삶아 찬물에 헹궈 물기를 제거하여 준비한다. *가위로 먹기 좋게 잘라 준비하면 비빌 때 편하다.달걀1개는 찬물에서부터 약 15분 정도 삶아 준비하고, 양배추약간(80g), 당근약간(20g)은 가늘게 채 썰어 준비한다.미역약간(30g)은 물에 불려 준비하고 상추약간(10g)은 두께 1cm정도로 채 썰어 준비한다.

 

냄비에 물 6컵을 넣고 강 불에 올려 면 삶을 물을 준비한다.

 

깊은 볼에 물을 받은 후 면1개(204g)를 넣고 끊어지지 않도록 살살 풀어 준비한다. *접혀있는 부분을 결따라 먼저 풀어준 후 나머지 부분을 풀어줘야 끊어지지 않는다.

 

물이 바글바글 끓으면 풀어 둔 면을 넣고 약 4분 정도 삶아 찬물에 여러 번 헹궈 물기를 제거하여 준비한다.

 

그릇에 삶아 둔 면을 담고 준비해 둔 채소, 삶은 달걀, 양념장, 통깨 약간(1g)을 올려 완성한다. *참기름 은 기호에 맞게 선택한다.

 

 

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출처 : 백종원의 요리비책

 

 

 

영어버전

 

 

 

Water(boiled)=6 cups,chewy noodles=1 piece(204g),sesame=slightly(1g),boiled bean sprouts=slightly(80g),soaked seaweed=slightly(30g),Cabbage=slightly(80g),lettuce=slightly(10g),carrot=slightly(20g),boiled egg=1/2#Red pepper paste=2 and 2/3 tablespoons(35g),brown sugar=2 tablespoons(24g),brewed vinegar=3 and 1/2 tablespoons(28g),ground garlic=1/2 tablespoons(10g),Dark soy sauce=1/2 tablespoon(5g),sesame oil=1/2 tablespoon(4g),fine red pepper powder=1/2 tablespoon(3g)

 

[Making sauce] Put red pepper paste 2 and 3 tablespoons (35g), brown sugar 2 tablespoons (24g), fine red pepper powder 1/2 tablespoons (3g), dark soy sauce 1/2 tablespoons (5g) in a bowl,

 

Mix 1/2 tablespoon of ground garlic (10g), 3 tablespoons of brewed vinegar, 1/2 tablespoon (28g), and 1/2 tablespoon of sesame oil (4g) to make the sauce. *Apple vinegar may be used instead of brewed vinegar. *If you add apple juice or 1/3 cup of apple, you can make a softer sauce. *You can increase the amount of vinegar and sugar to suit your taste.

 

 

[Making jjolmyeon] Boil a little bit of bean sprouts (80g) in boiling water for about 4 minutes, rinse it in cold water, and remove moisture. *If you cut it into bite-size pieces with scissors, it is easy to mix.Prepare an egg by boiling it in cold water for about 15 minutes, and slice a little cabbage (80g) and a little carrot (20g) thinly.Prepare a little seaweed (30g) soaked in water and cut a little lettuce (10g) into 1cm thick pieces.

 

 

Put 6 cups of water in a pot and put it over high heat to prepare boiled water.

 

After receiving water in a deep bowl, put 1 cotton (204g) and gently loosen it so that it does not break. *You have to loosen the folded part first and then loosen the rest to prevent it from breaking off.

 

When the water boils, put the noodles in and boil them for about 4 minutes, rinse them several times in cold water, and remove the water.

 

Put the boiled noodles in a bowl and put the prepared vegetables, boiled eggs, marinade, and a little sesame (1g) on top of it. *Choose sesame oil according to your preference.

 

 

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